ontdek de zuid-hollandse delta

Op avontuur in de natuur is de belangrijkste pijler in onze visie. Kennismaken met het prachtige Deltagebied behoort tot deze pijler. De drie eilanden die onderdeel zijn van het Zuid-Hollandse Deltagebied bieden jou de beleving van de natuur. Het Haringvliet is een voormalige zeearm tussen Voorne-Putten, de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee. Het is de verbinding tussen de Delta eilanden in Zuid-Holland. 

In de Zuid-Hollandse Delta kun je onbezorgd op avontuur gaan met minimale bagage en genieten van het maximale plezier. Je kunt hier alle kanten op gaan, de rust van de eilanden met de reuring van diverse dorpen en steden. Delta Nomads is het startpunt van jouw ultieme outdoor beleving.

"parels zijn de unieke eilanden van de zuid-hollandse delta!"

Voorne-Putten

Het eiland vol contrasten, nergens vind je een grotere variatie in belevenissen en ervaringen. Van brede zandstranden, unieke natuurgebieden, historische havens tot moderne architectuur. Voorne-Putten heeft een vaste plek in de geschiedenis verdiend door haar sfeervolle vestingsteden.

Oog in oog met een grote grazer of in stilte genieten en turen vanuit de vele vogel uitkijkhutten. Door de afwisseling van droog en nat, hoog en laag, zonnig en schaduwrijk voelen heel veel verschillende planten en dieren zich thuis in de natuur op Voorne-Putten, jij ook toch? 

Goeree-overflakkee

Over de Haringvliet, de verbinding tussen de twee eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee.

Goeree-Overflakkee is een eiland gelegen tussen zoet en zout. Er is genoeg avontuur te beleven in dit gebied. Wandelen over het strand, fietsen door het polderlandschap, watersporten in het water én zelfs flamingo’s spotten op de slikken.

Opzoek naar ongerepte natuur? Uitgestrekte polders, eindeloze stranden en kilometers kustlijn. Dompel je onder in de natuur van Goeree-Overflakkee.

De hoeksche waard

Het andere Zuid-Hollandse eiland, Hoeksche Waard. Wie verder kijkt dan 324 vierkante kilometer aan polder, akkers en dorpen, ziet een bruisend eiland voor jong en oud. Genieten van alle rust en ruimte om je heen.

Hier leef je het buitenleven. De mooiste producten groeien in de Hoeksche Waard, wanneer je langs de uitgestrekte akkers rijdt zie je de producten groeien. Voor de avontuurlijke gezinnen en vogelspotters vind je het eiland Tiengemeten midden in het Haringvliet.

Keuze uit verschillende locaties